Com fer una web com aquesta! (i 2)

Al article aterior, ens vàrem quedar just al punt de tenir una nova web i poder-la pujar al servidor en hosting de Nominalia.

Lo següent és posar-hi contingut/pàgines amb informació que és el principal objectiu d'una web. Sandvox us ofereix molts tipus de pàgina: blog, fotos, formulari per poder ser contactats, mapa de la web… Només és tracta de barallar-s'hi una mica i mirar els tutorials.

Com tinc per costum currar-m'ho en tot, he comprat una plantilla més currada de Gravitas (ho podeu fer amb el botó "Designs" i click a "Discover More Designs…"

Amb els tutorials és molt senzill anar creant pàgines, i escriure blogs, penjar fotos…

També és possible retocar la imatge del banner de la capsalera de la pàgina. En el meu cas m'agrada la tecnologia i el trekking per lo que he posat un Macbok Air i un piolet. Per aconseguir que quedés perfecte, he utilitzat el Photoshop Elements 10 -versió de prova que dura 30 dies-

Alguns punts més técnics son afecgir Google Analytics, Webmasters, Sitemap, posar comentaris de forma integrada a Facebook…

Google Analytics

Heu d'entrar a http://www.google.es/analytics i donar-vos d'alta. Lo següent és donar d'alta la vostra web. Google Analytics generarà un troç de programa que només l'heu de copiar tal cual i enganxar-lo al Sandvox al menú File -> Configure Google Tools i escollir Google Analytics. Al cuadre de texte hi enganxem el troç de programa. Publiquem la nostra web al servidor i des d'aquest moment, cada cop que algú entri a la nostra web, estarà enregistratn a Google l'us de la nostra web. Per exemple, per aquesta web, els primers dies de vida ha tingut les següents visites:

Google Webmasters

Una altra eina molt interessant és http://www.google.es/webmasters. Ens registrem, associem la conta amb la que acabem de crear de Google Analytics i donem d'alta la nostra web. (com està associada amb Google Analytics no caldrà fer el pas de validació). Aquesta eina pot trigar una setmana o més fins que comença a donar alguna informació d'utilitat. En especial, va bé per saber les paraules claus per les que troben la nostra web. També podeu anar a la opció Información del sitio -> Sitemaps. Si al Sandvoz, heu activat la generació de sitemap.xml.gz, podreu fer que la eina de Google llegeixi el fitxer per facilitar que indexi tota la vostra web.

Comentaris Facebook

Amb Sandvox, podeu escollir vàries alternatives però la que més m'agrada és la de Facebook. Activant  a File -> Choose Comments Provider, podeu escollir Facebook. Aquesta part és la més complicada de totes. Cal que seguiu les instruccions que us donen (previament heu de tenir usuari de Facebook). Un cop aconseguit, podreu permetre que qualsevol pugui deixar comentaris a les vostres pàgines.


Un cop que tingueu la web pujada al servidor, podeu anar-la millorant:

Multiples dominis

Per exemple, podeu arribar a aquesta web amb qüalsevol de les següents URLs:

http://www.alessandro.cat

http://www.galletto.cat

http://alessandro.galletto.cat

http://www.alessandrogalletto.com

Si algú té interés en com fer això, que deixi un comentari i ja faré un article.

Banners flash

Una altre millora a la web que es pot fer es posar imatges que es mouen com a la pàgina d'inici. Podeu fer-ho amb Adobe Flash o més senzill amb BannerZest. Molt més productiu o senzill i per gent no técnica.

alessandro@galletto.cat - www.galletto.cat © Alessandro Galletto 2011-2018